Трябва да бъде въведен нов мораториум на цените на газ,

...
 Трябва да бъде въведен нов мораториум на цените на газ,
Коментари Харесай

Стойнев с решение за цената на газа: Краткосрочно - мораториум, дългосрочно - договор с “Газпром”

 Open photo

 

" Трябва да бъде въведен нов мораториум на цените на газ, парното и водата, с цел да понесат хората шоковете от тази рецесия. " Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България ” в Пазарджик Драгомир Стойнев в предаването “Събуди се ” по Нова телевизия.

" Предишният парламент направихме таван от 250 лева на цената на тока за промишлените консуматори - тази мярка да продължи до март, с цел да бъде бизнесът спокоен. Искаме да има таван и за тези, които употребяват природния газ като главен запас ", добави той.

Стойнев акцентира, че става дума за краткосрочни ограничения, които да подкрепят както бизнеса, по този начин и семействата. А по какъв начин да бъде понижена трайно цената на газа - съгласно социалиста би трябвало да се подписа дълготраен контракт за газови доставки.

" Затова Българска социалистическа партия предлага още веднъж да седнем на масата с “Газпром ”. До края на годината имаме контракт с тях и той би трябвало да бъде изпълнен, само че би трябвало да мислим и за по-късно, тъй като без дълготрайни контракти и без сигурност на доставките, няма по какъв начин да понижим цената ", изясни Драгомир Стойнев, добавяйки, че все още няма по-евтина тръбна газ от тази на “Газпром ”.

" По никакъв метод договаряния с “Газпром ” не значат, че сме съгласни с офанзивата в Украйна, само че просто няма от кое място другаде да вземем такива дълготрайни количества. Аз също бих желал да взимаме природен газ от Норвегия, само че има просвета, която се споделя география ", уточни претендентът за депутат от левицата.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР